04 oktober 2006

UB

Gisteren moest ik werken in de UB. In de kantine, achter de kassa. Een uitstekende plek om het UB-volkje eens aan een nauwkeurige observatie te onderwerpen, zo bleek. Meest opvallende conclusie: mensen (vooral mannen) stemmen hun loopje af op hun imago.

Zo liep er een jongeman, haartjes perfect gestileerd in nonchalant model net-uit-bed, hip gekleed in rood shirt-met-nummer en een beetje baggy broek met dito stylish verantwoorde sneakers. Het snoertje van zijn mp3-speler bungelde vrolijk mee op de maat waarop hij een soort van bouncend zijn weg vond naar de koffieautomaat.

Neem dan de ietwat stijver uitziende student die luttele minuten later voorbij kwam. Op zijn bruine, suède veterschoenen en in een keurig gestreept bloesje en een even keurige pantalon, schreed hij voort naar de kassa. Zijn halflange haar met veel zorg (en gel) studentikoos naar achteren gekamd, licht opkrullend matje in de nek.

Of het wat meer stoere type. Gekleed in vooral wijde, gemakkelijk zittende kleding, beende hij met grote passen door de kantine, het hoofd langzaam van links naar rechts meedeinend op de maat van zijn tred, intussen subtiel rondkijkend of hij nog werd bekeken of – erger nog – goedkeurende blikken naar zijn eigen spiegelbeeld in het raam werpend.

En allemaal kwamen ze hun koffie bij me afrekenen. Ik hoop dat ik volgende week weer mag werken.

Geen opmerkingen: