29 augustus 2006

Create a blog in 3 easy steps

27 augustus 2006, het uur der waarheid is gekomen. Lieke en Nanda gaan aan de weblog. Na een zorgvuldige overweging van twee minuten besluiten we onze blog onder te brengen bij blogger.com. Create a blog in 3 easy steps weet de website ons te vertellen. Nou, hoe moeilijk kan dat zijn?

‘t Eerste probleem doet zich echter reeds voor bij het invullen van een gebruikersnaam, een wachtwoord en een email-adres. Daar hebben wij natuurlijk nog helemaal niet over nagedacht. Dus snel maar wat verzinnen en een hotmail-adres aanmaken.

En daar is 'ie dan, onze weblog! Niet moeilijk dus. Nu doen waar wij het meeste hersenwerk aan hebben besteed, namelijk het maken van categorieën om onze berichten onder te plaatsen. Kan niet bij blogger.com, maar wel bij de nieuwe beta-versie (van dezelfde site, maar voor gevorderde bloggers ofzo. Met de nieuwste weblog-snufjes). Dus wij onze account omzetten naar beta. Kan niet. Wij een beta-account maken en het oude account later omzetten. Kan niet, onze accountnaam bestaat al (ja, die hebben we namelijk net bij de oude versie aangemaakt!). Het oude account verwijderen dan maar. Kan niet.

Alle instellingen, inclusief de naam, veranderen kan gelukkig wel. Eindelijk. Dus bij beta.blogger.com een nieuw account aangemaakt. En ja hoor, we kunnen zelfs categorieën maken, joepie! Maar hoe krijg je de categorieën nou te zien? Waarschijnlijk door iets te posten. Oeps, per ongeluk het scherm weggeklikt. Opniew inloggen dan maar. Kan niet, daar moet je een gmail-account voor hebben. Denken wij. Dus gmail-account aanmaken en opnieuw inlogggen. Inloggen is geen probleem, maar het adres is niet meer aan de site gekoppeld. Eh...?

Heb je eindelijk een weblog, kun je er niet bij. Aargh! Nu is ineens ook onze naam, waar we weken over hebben nagedacht, verdwenen. Ondertussen hebben we buikpijn van het lachen, rollen de tranen van ellende over onze wangen, maar geven we, voorzien van drop, chocola en sigaretten, de moed natuurlijk niet op.

Het blijkt dat we bij beta.blogger.com moeten inloggen met ons enkele uren eerder aangemaakte hotmail-adres en dus niet met ons zojuist verworven gmail-adres. Zucht. Jaja, 3 easy steps...Onze eerste poging is te aanschouwen op http://www.dubelklik.blogspot.com/. Verwacht niet teveel.

Maar…wij hebben een weblog. Jàà.
Da’s toch ok stèrûk.

Ps. Voor de oplettenden onder ons: inderdaad, de categorieën zijn nog niet zichtbaar. Dat komt dus zodra we berichten hebben geschreven die ook daadwerkelijk onder een categorie geplaatst dienen te worden.

1 opmerking:

Neeltje zei

Jamaar, ik zie jullie categorieën altijd wel hoor!